Η Πέμπτη Νεμεάδα τελείωσε πριν κάτι παραπάνω από 2 μήνες, και η καθυστέρηση στην παρουσίαση αυτής της έκδοσης είναι μια αντανάκλαση της μεγάλης επιτυχίας της. Μας πήρε τόσο χρόνο ώστε να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε αρχεία και φωτογραφίες, τα οποία είναι απαραίτητα ώστε να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα των Αγώνων. Τώρα αυτά τα δεδομένα υπάρχουν.

Υπήρχαν 1.018 δρομείς από 87 χώρες (από 1.297 εγγραφές από 106 χώρες). Το 2008 υπήρχε περίπου ο μισός αριθμός δρομέων από 19 διαφορετικές χώρες. Οι μη-Έλληνες συμμετέχοντες ήταν σχεδόν το ένα τρίτο (32%) του συνόλου. Περίπου 240 εθελοντές, ως επί το πλείστον από τη Νεμέα, καθώς και άλλοι από όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, βοήθησαν στις προετοιμασίες καθώς και ως προσωπικό στους ίδιους τους Αγώνες.

Μια φωτογραφική καταγραφή μέρους της Πέμπτης Νεμεάδας είναι τώρα διαθέσιμη στο Ενθυμήματα – 2012.

Οι παρακάτω σύνδεσμοι θα ξυπνήσουν τις μνήμες αυτές:

http://www.guardian.co.uk/travel/video/2012/jul/06/greece-alternative-olympics-nemean-games-video?newsfeed=true

http://www.athensliving.net/apps/videos/videos/show/16704232-the-nemean-games-2012

http://www.itv.com/news/meridian/story/2012-07-27/back-to-the-olympic-roots/

Ετοιμάζουμε όλες τις 1.699 φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας και θα τις θέσουμε στη διάθεση σας σύντομα. Παρακολουθήστε αυτό το χώρο.

Τέλος, προσωπικές απόψεις της Πέμπτης Νεμεάδας μπορείτε να βρείτε στο άρθρο «Μια Σπίθα Ελπίδας” @ http://nemeangames.org/el/nemean-games-revival/spark-hope.htm