Στην Αρχαία Νεμέα και στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα της Αρχαίας Νεμέας την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 19:00 εγκαινιάστηκε η αίθουσα με τα ενθυμήματα από τις αναβιώσεις των Νέμεων αγώνων στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2011.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Ευάγγελος Ανδριανάκος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου κ. Βασίλειος Παπαϊωάννου και κ. Ευάγγελος Λιμνιάτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεμέας κ. Ιωάννης Σελλάς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεμέας κ. Κωνσταντίνος Καραγιαννόπουλος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρχαίας Νεμέας κ. Γεώργιος Κακούρος. Πολλά μέλη και φίλοι του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε ο Αιδεσιμότατος πατέρας Αναστάσιος Μπενέκος. ο Πρόεδρος του Συλλόγου καθηγητής κ. Στέφανος Μίλλερ καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους. Το μέλος του Δ.Σ. κ Ιωάννης Νάκης αναφέρθηκε στο παρελθόν, το παρόν και τα σχέδια για το μέλλον του Συλλόγου.

Ο κ. Δήμαρχος με τους συνεργάτες του αποκάλυψαν την πινακίδα με το έμβλημα του Συλλόγου στην πρόσοψη του κτιρίου.

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Νεμέας κα Αγλαΐα Αργυροπούλου έκοψε την κορδέλα.

Στην αίθουσα θα υπάρχει πάντα ένα πρόθυμο πρόσωπο να δώσει πληροφορίες για μας κάθε εργάσιμη μέρα από 15:30 έως 18:30 σε κάθε ενδιαφερόμενο με ένα χαμόγελο που δεν μπορεί να δώσει ο ανανεωμένος ιστότοπός μας http://nemeangames.gr.

Ο επισκέπτης θα δει φωτογραφικό και έντυπο υλικό από τις ανασκαφές και τις αναβιώσεις των Νεμέων αγώνων του 1996, του 2000, του 2004 και 2008, και θα

έχει την ευχαιρία να υπογράψε το βιβλίο επισκεπτών, όπως ο Δήμαρχος ένω ο Μαέστρος Αλεξαανδρος Παπαγιαννόπουλος περιμένει την σειρά του. Προς το παρών, οι επισκεπτές έρθαν από 29 διαφορετικούς χώρους.

Επίσης η τοποθεσία αυτού του καινουργίου εκθεσιακού χώρου δίνει την ευχαιρία στους ξένους επισκεπτές στο αρχαία σταδίο να μάθουν για το σκοπό του Συλλόγου ώστε να ερθούν να λάβουν μέρους στους αγώνες στις 23 Ιουνίου 2012. Έτσι οι αγώνες θα έχουν το χαρακτήρα διεθνούς πολιτιστικού και αθλητικού γεγονότος, η παγκόσμια μοναδικότητά του οποίου καθιστά τη Νεμέα ελκτικό πόλο αρχαιολογικού και πολιτιστικού τουρισμού υψηλού επιπέδου. Προς αυτή άλλωστε τη κατεύθυνση εργάζεται πυρετωδώς η Διοίκηση του Συλλόγου, έχοντας σύμμαχο και θερμό συμπαραστάτη του το Δήμο Νεμέας, όπως διαβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Ανδριανάκος, κατά τη μεστή ομιλία του στα εγκαίνια.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε εκλεκτό κρασί της Φλιάσιας γης προσφορά του Συνδέσμου των Ελληνιδων του Κρασίου καθώς και αναψυκτικά και γλυκά προσφορά των Κορινθίων Φίλων της Αναβίωσης.

Ο Σύλλογος καλεί όποιον επιθυμεί να εγγραφεί για συμμετοχή στους αγώνες ή να προσφέρει εθελοντική εργασία να επισκεφτεί την ιστοσελίδα μας ή να επικοινωνήσει μαζί μας στο τηλέφωνο 27460 24125 τις εργάσιμες ημέρες και ώρα 15:30 έως 18:30.