ους τελευταίους μήνες η οικογένεια των Νεμέων Αγώνων είχε πολλές απώλειες. Η πιο πρόσφατη σημειώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2011, όταν έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1922, σπούδασε Νομικά στην Αθήνα και στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, όπου ανακηρύχθηκε Διδάκτορας του Ποινικού Δικαίου το 1953. Άνθρωπος με ευρυμάθεια και αρχές, ο Μαγκάκης φυλακίστηκε από το 1969 έως το 1972, οπότε το Πανεπιστήμιο της Χαϊλδεβέργης τον εξέλεξε καθηγητή, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αποφυλάκισή του και την αυτοεξορία του από την Ελλάδα.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1974, ο Μαγκάκης ανέκτησε τη θέση Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία είχε εκλεγεί το 1968, διετέλεσε Βουλευτής και έλαβε πολλές φορές το Υπουργικό Αξίωμα (ως Υπουργός Δημοσίων Έργων, Δικαιοσύνης, Υγείας) για περισσότερα από 15 χρόνια, κατά δε το διάστημα 1981-82 υπηρέτησε ως Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Η ανάμιξή του με τη Νεμέα άρχισε το 1982, όταν ο ίδιος και η αρχαιολόγος γυναίκα του επισκέφθηκαν το χώρο, και συνεχίστηκε τον Απρίλιο του επόμενου έτους όταν, μαζί με τη Μελίνα Μερκούρη και την Μαργαρίτα Παπανδρέου, προσέφερε χορηγία για την Έκθεση του Ναού του Νεμείου Διός στο Μουσείο Μπενάκη.

Στο Μουσείο Μπενάκη το 1983

Ο Μαγκάκης ήταν εξέχον μέλος της Τιμητικής Επιτροπής του Συλλόγου, και συχνά προσέτρεξε σε βοήθεια, όταν προέκυπταν προβλήματα. Η απώλειά του αφήνει στο Σύλλογό μας δυσαναπλήρωτο κενό.

Στη Νεμέα κατά την έναρξη της αναστήλωσης του Ναού, το 1999