Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων υπήρξαν πολλές ομάδες επισκεπτών που περιηγήθηκαν το μουσείο, το χώρο και το στάδιο και έλαβαν πληροφόρηση για τους Νέμεους Αγώνες.

9 Σεπτεμβρίου – Η Γερμανική Ολυμπιακή Ακαδημία, με επικεφαλής τον Achim Bueble (Διευθύνοντα Σύμβουλο) και τον Καθηγητή Δρ. Manfred Lämmer έφεραν στη Νεμέα περίπου 85 καθηγητές Γυμνασίου.

20 Σεπτεμβρίου – Η Εσθονική Ολυμπιακή Ακαδημία, με επικεφαλής τον Reele Remmelkoor (Διευθυντή) έφερε 20 από τα μέλη της για μια επίσκεψη, που περιέλαβε και μισή ώρα στην αίθουσα εκθέσεων του Συλλόγου.

Η ομάδα της Εσθονικής Ολυμπιακής Ακαδημίας εξώ από το γραφείο του Συλλόγου και κάτω από τις σημαίες της Ελλάδας, της Ευρωπαικής Ένωσης, του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, και της Εσθονίας.

25 Σεπτεμβρίου – Δεκαεννέα μέλη της επιχείρησης Δαμαρή «Ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα» από τη Βρεττανία, με επικεφαλής τις αδελφές Jane Maw Cornish και Mary Kehoe, γύρισαν στη Νεμέα για μια ακόμη φορά, αλλά αυτή η τωρινή τους επίσκεψη είχε και χρόνο για την έκθεση.

26 Σεπτεμβρίου – Δεχθήκαμε μια απρόβλεπτη επίσκεψη από τον Πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, τον αξιότιμο κ. Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio. Αυτός είχε και άλλη έκπληξη για μας, το μεταφρασμένο στα Ελληνικά ημερολόγιο του Francisco de Miranda από το Καράκας, ενός μαχητή της ελευθερίας σε πολλά μέρη του κόσμου, περιλαμβανομένων των Η.Π.Α, της Γαλλίας και της πατρίδας του Βενεζουέλας.

Η ομάδα της Εσθονικής Ολυμπιακής Ακαδημίας εξώ από το γραφείο του Συλλόγου και κάτω από τις σημαίες της Ελλάδας, της Ευρωπαικής Ένωσης, του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, και της Εσθονίας.

Το 1786, καθ’ οδόν προς Κωνσταντινούπολη και ενώ περίμενε το καράβι από την Κόρινθο για Αθήνα, ο Μιράντα αποφάσισε να περπατήσει μέχρι κάποιο τόπο με τρεις κολώνες, σε απόσταση τεσσάρων ωρών. Διαβάσαμε ότι το πρωί της 9ης Ιουνίου «κατέβηκα σε μια όμορφη πεδιάδα, στη μέση της οποίας βρίσκονται οι τρεις κίονες που ανέφερα, δωρικού ρυθμού, με μια ωραιότατη αναλογία …. και αμέσως δίπλα πιστεύεται ότι ήταν το δάσος της Νεμέας». Πρόκειται για μια θαυμάσια συμπλήρωση της συλλογής μας με πρώιμους περιηγητές της Νεμέας και ευχαριστούμε τον Πρέσβη Τσάβες θερμώτατα.

Ο Πρέσβυς Τσάβες υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών στο γραφείο του Συλλόγου.

5 Οκτωβρίου – Ο Steve Thurlow συνόδευσε 13 μέλη της ομάδας του «Κρασί για τη Ζωή» από το Τορόντο του Καναδά. Οι φύλακες του αρχαιολογικού χώρου απεργούσαν, έτσι η θέαση της Νεμέας έγινε από την κορυφή του λόφου της Ευαγγελίστριας, αλλά συμπληρώθηκε όμορφα από την έκθεση του Συλλόγου, όπου προβάλλονταν λεπτομερείς εικόνες από το στάδιο και την ανασκαφή του, τις οποίες διαφορετικά η ομάδα δεν θα μπορούσε να δει.