Όπως ανακοινώθηκε στο Δελτίο Τύπου #7, τους τελευταίους επτά μήνες έχουμε δει την αργη και πορσεκτική δουλειά της συντήρησης στη θολωτή είσοδο (στοά) του σταδίου.  Η τελική φάση ήταν η αντικατάσταση των ελλειπόντων τμημάτων που είχαν κλαπεί από το ανατολικό άκρο τον 6ο αιώνα μετά Χριστό.

Τελειώνοντας τoυς νέους τεχνητούς λίθους στο ανατολικό άκρο της στοάς, 11 Μαΐου 2012
Το ανατολικό άκρο της στοάς με τους νέους λίθους αντικατάστασης, 25 Μαΐου 2012

Μέχρι τα τέλη Μαΐου όλες οι λεπτομέρειες είχαν τελειώσει και η περιοχή καθαρίστηκε. Σήμερα το μνημείο παραδόθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού στην προσφάτως συντηρημένη κατάστασή του. Μια επιτροπή παρέλαβε το έργο, ζήτησε πολλές διευκρινήσεις, και αποφάσισε ότι το τελικό αποτέλεσμα στη στοά ήταν περισσότερο από αποδεκτό. Ή, σύμφωνα με τα λόγια του Εφόρου k.Κων/νου Κίσσα, «Έγινε κούκλα!»

Εσωτερικό της στοάς, κοιτάζοντας ανατολικά, 25 Μαΐου 2012. Νέες τεχνητές πέτρες είναι διακριτές στα αριστερά του «κλειδιού», για παράδειγμα, αλλά όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι κραυγαλέα ενοχλητικές

Εν αναμονή των επίσημων εγκαινίων της στοάς την επόμενη εβδομάδα, μια απλή πέτρινη πλάκα  τοποθετήθηκε έξω από το δυτικό άκρο με τα ονόματα των ιδρυμάτων που υποστήριξαν οικονομικά το έργο. Ως βάση της χρησιμοποιήθηκε ένα κομμάτι του τεχνητού λίθου που είχε τοποθετηθεί στη θέση του πεσμένου «κλειδιού» το 1995. Απομακρύνθηκε το 2012, όταν κατέστη δυνατόν να επανατοποθετηθεί το αρχικό αυθεντικό «κλειδί».

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Σωματείον «Οφέλτης, ο Φίλος της Νεμέας»

Το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου

Το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση